lørdag 8. januar 2011

Retrospekt: Transithall

I 2006 skrev 18 år gamle Knut Joner og Kee Damslora, som de fleste filminteresserte gutter på den alderen, på et langfilmmanus. Arbeidstittelen var "Kim og Taffy-filmen" og ideen var basert på karakterer og ideer de hadde ruget på siden ungdomsskolen. De tok til slutt avgjørelsen om å realisere prosjektet, og samtidig arrangere en slags sommerskole i filmskaping. Catharina ble med som produsent og Truls Krane Meby som regissør. Ingen hadde noen gang gjennomført en filmproduksjon, eller visste noe om hvordan man lager film.

I løpet av høsten 2006 og vinteren 2007 skrev Knut ferdig manuset, og tidlig vår startet selve produksjonen. Alle sparte penger og tok 2 måneder sommerferie, og Catharina sa opp jobben sin i barnehage for å starte forproduksjonen i mars. Det ble rekruttert stab gjennom utallige blinddates med unge interesserte filmteknikere, og vi holdt auditions på dramaskoler i Oslo og omegn, blant annet Danvik folkehøyskole i Drammen og Romerike folkehøyskole. Catharina tigget penger og gratis locations og catering.Vi endte opp med ca 100 000 i budsjett, 10 i staben, 15 skuespillere, 20 locations, Kyrre Hellum i en cameo og en 25 dagers nøye planlagt opptaksplan.

5 uker av sommeren ble brukt på innspilling av filmen, og etter to måneder klipping satt vi med et utkast på 3,5 timer. Så ble prosjektet som mange andre øvingsprosjekter lagt i en skuff, før det ble tatt opp igjen i 2009 og klippet ned til 72 min. Filmen hadde visning på Cinema Neufs sal på Chateau Neuf og ble, både gjennom filmens handling og gjensynet med prosjektet, et slags tilbakeblikk på ungdomstiden og samtidig vårt startskudd som filmskapere. Selv om vi har gått en lang vei siden den gang, er prosjektet en av de mest avgjørende og utfordrende produksjonene vi har gjennomført.

Resten av historien kommer en annen gang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar