tirsdag 29. mars 2011

"Tror det når du ser det"

Snart er enda en "Dizzet"-video ferdig. Låta heter "Tro det når du ser det". Siden innspillingen av denne videoen krever minimalt av organisering har vi kunnet plassere opptakene innimellom andre jobber, og heller latt produksjonen vare noen måneder (selv om det strengt talt kunne gjøres på en helg).

Som nevnt før er idéen enkel. Rapping på en abstrakt location, brutt opp med en portrettserie av unge folk i suderduper-hi-speed (post-prosessert sådan). Vi tar ansikter med forskjellige kjønn, miljø e.t.c. med det felles at de er unge.

Vi har fotografert folk der de har oppholdt seg, uten noen instruksjon, og så prøvd å finne øyeblikkene i klippen. Ved bruk av high-speed, og den lille usikkerheten som oppstår når folk ikke vet helt hva de skal gjøre, ville vi få fram blottstilte, ærlige øyeblikk.


Portrettene tok vi fortløpene på de ulike locationene der de aktuelle subjektene oppholdt seg, noe som begrenset mengden utstyr vi kunne drasse med oss. Vi hadde heller ikke noe tid til rigging, siden opptakene typisk ble mellom noens forelesning eller i en røykepause på jobben. Vi brukte bare 7d´en, et vanlig kamerastativ og en meters slider for å gi det litt bevegelse.


Nesten alle slowmotion-opptakene er gjort i fullt dagslys ettersom den prosessen vi gjorde med bilene krevde innmari rask lukkertid (1/1600). De er slowet til rundt 6% hastighet etter et slags interpolerings-triks. Med andre ord; skutt i 60fps som skal oppfattes som 1000fps.

Opptakene med Dizzet er gjort hjemme i kjelleren med en gammel 650w fresnell som eneste lyskilde. Usofistikert og nice. Synes det ble veldig fint. Tilsutt er det hele dynket i kunstige flares og lyslekkasjer. (Lightfilth, jævlig kule greier).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar