onsdag 5. januar 2011

Hvordan en fuglebæsj kan forsinke med opptil en halv innspillingsdag

Da vi lagde "Scrabble" hadde vi en total stab på fire personer, medregnet skuespiller. Vi hadde en klar ambisjon om å rekke alt på en dag, og hadde en nøyaktig plan basert på nøye konstruert dreiebok og lysforhold. I tillegg hadde vi fått låne en sminkør og brukt nøyaktig to timer på å sminke og style hovedrolleinnehaver Mia Bratz.

Vi var "on schedule" i slottsparken og hadde møysommelig rigget opp til første bilde, første tagning. Etter å ha tatt en rask test, var vi klare til opptak. Mia er på plass, kamera går: "Vær så god". Lenger kom vi ikke. Nooe, som må ha vært en pelikan, hadde plassert seg rett over Mia´s startposisjon og tok tydeligvis cuet vårt bokstavlig. Stakkars Mia hadde fulglebæsj nedover håret, ansiktet og hele kjolen. Pelikanen hadde visst gjort like grundige forberedelser som oss, for ingenting på denne jord lukter verre enn den fuglebæsjen. Lukt for deg en blanding av salmiakk og oppkast, og tenk deg dette i kontinuerlig fire cm avstand fra lukteutstyret ditt.

Etter en tur på handicaptoalettet på litteraturhuset måtte vi fastslå at vi var nødt å dusje og skifte klær på hovedrollen vår og starte på nytt tre timer senere. Slik ble det også til to dager innspilling, og morsomt bakommateriale.
(Legg merke til hvordan Catharina såvidt unngår andre lading)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar